top of page

תערוכות בוגרים | מכללת הדסה 2019

מאות פרויקטים בעיצוב ואמנות נולדו השנה במחלקות השונות ברחבי הארץ, מהדסה ועד תילתן.

החלטנו לתת הזדמנות שווה לכל סטודנט בוגר להציג את הפרויקט שלו,

בלי סלקציה, פתוח לכולם.


הנושאים בכתבה:

- עיצוב תעשייתי

- תקשורת צילומית


תהנו!


 

- עיצוב תעשייתי -

 


שיר קורנבלום | TRAVEL MAKER

המחלקה לעיצוב תעשייתי, הדסה


מערכת מודולרית לנווד הדיגיטלי.

הנוודות הדיגיטלית היא מגמה צומחת בעולם העבודה החדש. כשיותר ויותר מקצועות הופכים להיות דיגיטליים ובמקביל מקצועות חדשים בעוולם הדיגיטל נולדים, האפשרות לעבוד מכל מקום בעולם נעשית פשוטה מאי פעם. נוף המשרד משתנה בכל יום, היכרות עם אנשים ותרבויות חדשים וטיולים במקומות היפים בעולם- אלו חייו של הנווד הדיגיטלי. זאת לצד תנועה מתמדת, פרידות רבות ותחושת בדידות המלווים את המסע.

לאורח החיים המיוחד של הנוודים יש צרכים שונים עליהם הtravel maker יודע לענות. המערכת המשלימה כוללת אפליקציה ויחידות אחסון מודולריות.

באמצעות האפליקציה יכולים הנוודים לתקשר זה עם זה, לייעץ, להמליץ וע"י כך לחזק את תחושת הזהות והשייכות שלהם וכן לצמצם את תחושת הבדידות. בנוסף ניתן יהיה לקבל מידע על החקיקה והדרישות במדינות השונות, להזמין יחידות אחסון נוספות, ולקבל מיקום חי של היחידות בgps


 


יוחאי שיש | Breathe-in

המחלקה לעיצוב תעשייתי, הדסה


Breathe-in

היא מערכת להקניית הרגלי נשימה נכונה, למניעה והתמודדות עם מצבי סטרס.

המערכת כולל שלושה מרכיבים שביחד מטרתם היא לאפשר למשתמש לרכוש את ההרגל בדרך האינטואיטיבית ביותר.

מרכיבי המערכת:

מאמן נשימה- רצועה שבתוכה מושתלים בלונים שמתקבצים ומתנפחים. בדרך זה המשתמש מתאים את הנשימה שלו לקצב הניפוח של הבלונים. המשתמש לובש את הרצועה במשך חצי שעה ביום למטרת אימון.

מד סטורציה- מוצר מדף שעבר הלבשה עיצובית. תפקידו הראשון הוא לספק מידע למשתמש על רמת החמצן בדם. תפקידו השני הוא לספק למשתמש תזכורת למצב הנשימה שלו.

אפליקציה- תפקידה היא לרכז את חלקי המערכת , לספק למשתמש מידע ואפשרויות שליטה.



 



מאיה רוטבאום | HA’KKEN

המחלקה לעיצוב תעשייתי, הדסה


תנועת נוער וירטואלית להעצמת וחיזוק דימוי עצמי חיובי לגילאי 10-15, שמתבססת על מיון ילדים לשלושה בתים דרך התכונות החזקות שלהם-

החקרנים- סקרנות, חשיבה לעתיד ועמידה מול קהל.

הבונים- אחריות, עזרה לזולת, סדר וארגון

המטפסים- תחרותיות, הישגיות ויחסים בין-אישיים.

בתנועת הנוער הילדים מפתחים ומחזקים את התכונות החזקות שלהם ע"י פעילויות שונות במרחב, שיתופי פעולה בין הבתים השונים, התנדבויות ובניית פעולות.

בנוסף ישנו המדריך לעיצוב להעצמה- בו ניתן למצוא סיכום מחקר צבעים ופונטים, עליהם ילדים נשאלו איך הם גורמים להם להרגיש במטרה למצוא את הצבעים והפנטים אשר יעצימו את הילדים. בנוסף לארבעת העקרונות לעיצוב להעצמה- השתקפות, הובלה, גובה עיניים וקהילה. במדריך מפורטים העקרונות, למה הם רלוונטיים לעיצוב להעצמה, שיטות להטמיע אותם ודוגמאות ליישומם בתנועת הנוער.



 


כפיר לייבנר | אביזרים מצילי חיים לתרמילאות יחידנית

המחלקה לעיצוב תעשייתי, הדסה | מנחה קני סגל


פרויקט זה עוסק בתרחישי פציעה בקרב תרמילאים יחידניים. הוא מתייחס לשלושה תרחישים והם נקע קרסול, מכת חום ודימומים מסיביים מהגפיים. לכל תרחיש עוצב אביזר רפואי אשר מאפשר לתרמילאי הבודד לטפל בעצמו ללא הכשרה מוקדמת, ולהציל את חייו דרך טיפול ראשוני עד להגעת כוח חילוץ בעזרת אביזרים קלי תפעול.

האביזר הראשון הוא חוסם עורקים המעוצב בצורה שמאפשרת העברת מידע על זמן הפציעה לגורם המחלץ, תפעול ביד אחת למקרה של פציעה ביד, חיזוק משני ושחרור מבוקר על ידי מנגנון ראצ’ט. האביזר השני הוא ווסט לעצירת מכת חום בדקה ה-90, על ידי גופי קירור כימים דו- קומפוננטים המעוגנים במיקום אסטרטגי בגוף. בעיגון זה בגוף עוברים כלי דם שמסוגלים להעביר את הקור לשאר חלקי הגוף דרך מערכת הדם. השלישי והאחרון הינו סד לנקע בקרסול, ומטרתו היא לקבע את הקרסול ובכך לאפשר לתרמילאי להמשיך במסלולו ולחלץ את עצמו למקום מבטחים.



 


ירדן בן מאיר | R-E-L

המחלקה לעיצוב תעשייתי, הדסה


משחק התפתחותי לאמבטיה העובד על שיפור חווית התקשורת בין הורה לילד.

המשחק עוזר לפתח ולשפר יכולות תקשורת אצל ילדים עם מוגבלות קוגניטיבית בגילאים 1 עד-3, אך גם עוזר ומתאים לכלל הילדים בטווח הגילאים הזה.

הפרויקט נעשה עבור ובשיתוף עם אריאל, ילדה בת שנתיים וחצי שנולדה עם תסמונת נדירה, תסמונת וויליאמס. במהלך שנה שלמה של מחקר וניסויי שטח ובמקביל עבודה צמודה מול צוות מומחיות רלוונטיות מתחומי הטיפול בתקשורת עם ילדים

נוצר מוצר מותאם ורלוונטי עבור ילדים עם עיכוב התפתחותי ובעיות תקשורת.



 

- תקשורת צילומית -

 


אדיר אלחרר | "אפליה על רקע"

המחלקה לתקשורת צילומית, הדסה


שכונת קרית מנחם שבירושלים הוקמה בסוף שנות ה-50 עבור עולים חדשים ומפוני המעברה בקרית יובל.

במשך השנים סבלה השכונה מתדמית בעייתית שנוצרה בעקבות מעמד סוציו אקונומי נמוך ושיעור פשיעה גבוה.

השכונה מאופיינת בבנייה צפופה בת עד כ-6 קומות כאשר חלק גדול מהבניינים הם שיכונים.

כתושב השכונה החלטתי ליצור סדרת פורטרטים של עוברי אורח על גבי רקע לבן שמאחוריהם בניינים ושיכונים. החיבור בין שני חלקי הפריים מספר את סיפורה של השכונה.


 


הילה דייטש בלקר | מקודשת

המחלקה לתקשורת צילומית, הדסה


"כשנישאתי, גיליתי כי קיימת רק אפשרות אחת להתחתן בישראל. בסדרת צילומי סטילס העושים שימוש במדיה דיגיטלית בכלל וברשתות חברתיות בפרט, משתקף עולמן ודעותיהן של שש נשים, השונות זו מזו, באורח חייהן ובאמונותיהן. בפרויקט זה, הן מביעות מגוון דעות על טקס החופה והקידושין. בכך הן מחזקות את המודעות הציבורית לאפשר ואולי אף למסד, בחירה חופשית בצביון טקס הנישואין.

כל הנשים יחדיו, יודעות כי בישראל של שנת 2019, לא ניתן לחשוב ולקבוע עבור אחרים, וכי קיים צורך אמיתי לאפשר לכלל אזרחיות ואזרחי המדינה להינשא כראות עיניהם".


 


מעיין אפרה | אלימות כלכלית – סרטוני אנימציה

המחלקה לתקשורת צילומית, הדסה


דיכוי כלכלי הוא שלב אחד לפני אלימות.

מטרת הפרויקט הוא העלאת מודעות חברתית לנושא האלימות הכלכלית התוקפת נשים מכל השכבות החברתיות.

נשים חזקות, קרייריסטיות וממעמד בינוני-גבוה סובלות מאלימות כלכלית מבלי לדעת שזה מה שהן חוות.

נשים התלויות כלכלית בבעליהן עלולות ליפול למלכודת של אלימות ולפתח תסמונת ״קורבן של תחנונים״ אל מול הבעל. אלימות כלכלית הוא נושא שלא מדברים עליו בעיקר מתוך פחד.

הפרויקט שואף להפיץ מידע שימושי על הנושא דרך רשתות חברתיות למען ציבור הנשים בארץ.




 


אוראל ניסים | התגברות חושית / Sensory Overload

המחלקה לתקשורת צילומית, הדסה


הסרט מתמקד בהתגברות החושים של ילדים אוטיסטים. התגברות חושים היא מצב בו החושים מתעצמים. הדבר יכול להיות מתסכל מאוד מכיוון שכל רעש קטן הופך לגדול, אורות הופכים מסנוורים, ריחות הופכים לחזקים ובלתי נסבלים והכל מתערבב ביחד במה שנקרא עומס חושי. במהלך הסרט, שאת כולו נחווה דרך עיניו של אדם אוטיסט, נעבור בין תחנות חייו שבכולן הוא חווה התגברות חושית והצלילים הם אלו שיקשרו אותו אל מקרה אחר, מוקדם יותר בחייו, בו גם חווה התגברות חושית. הסרט נועד להעביר את תחושת ההתגברות החושית לאדם שלא חווה ואינו יכול לחוות את התחושה על מנת שיוכל להבין את הקושי שאדם אוטיסט חווה במהלך חייו.

הסרט שלי רוצה להביא את ההתגברות החושית אל אלו שלא יכולים לחוות אותה במטרה להעלות מודעות לקושי שחווים אנשים על הספקטרום.

הפרויקט שלי נולד מתוך כעס על אינספור מקרים בהם ילדים על הרצף נודו מגני ילדים ובתי ספר על ידי הורים של ילדים אחרים בגלל בורות וחוסר הבנה שאחר או השונה הוא בדיוק כמונו ואולי לפעמים צריך להבין מה הוא מרגיש.


 

פרויקטים נוספים:



פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page